Квартири в София Толстой – локация и инфраструктура
 

квартири в София ТолстойМестоположение при търсене на квартири в София Толстой

„Толстой“ е квартал в град София, намиращ се в северната част на столицата и кръстен на руският писател Лев Толстой. Комплексът граничи с кварталите „Надежда-2“ и „Свобода“, а на юг от него е транспортният възел, свързващ центъра и северната промишлена зона. Районът е сред предпочитаните места за живеене от хората, търсещи подходящи квартири в София Толстой.
 

Архитектура при търсене на квартири в София Толстой

Строителството в квартала е разнообразно. Първите панелни блокове в България са били построенни в жилищен комплекс „Толстой“ през 50-те години. По-новите сгради представляват високи блокове тип ЕПК и осмоетажни панелни блокове. В квартала се намират и  малки еднофамилни къщи, оцелели след застрояването с новите жилищни блокове.
 

Инфраструктура при търсене на квартира в София Толстой

Архитектурата на квартал “Лев Толстой“ е допълнена от зеленината в междублоковите пространства.  В района е разположено едно учебно заведение - 54-то СОУ на бул. “Рожен”, магазини и супермаркети. Едно от предимствата на квартала е бързата му комуникация с центъра на града. Транспортът е редовен и е представен от автобусни и трамвайни линии, с които лесно и бързо може да се достигне до центъра. Ключовото разположение на квартала е голям плюс за жителите на столицата.
 

Пазар при търсене на квартира в София Толстой

София е сред най-желаните места за живеене в страната. Столицата предлага многобройни възможности за лично и професионално развитие, което мотивира много хора да потърсят жилище в рамките на града. Динамиката на пазара е чувствителна, новото строителство е все по-активно, а цените на имотите отговарят на засиленото търсене. Квартал „Толстой“ притежава добра инфраструктура, разнообразно строителство и развити комуникации, които го правят един от предпочитаните райони в София. Откриването на подходяща квартира в тази част на града е постижимо при навременна консултация с професионалисти в областта на недвижимите имоти.

Намерете много изгодни обяви за квартири в София Толстой: http://www.domaza.bg/квартири_в_софия_толстой/.
Подобни статии от други сайтове
Подобни статии от този сайт