Апартаменти в Стара Загора

Фактори за повишения интерес към  пазара на апартаменти в Стара Загора

Имотният пазар в шестия по големина български град Стара Загора бързо се активизира в следкризисните години, благодарение на съвкупност от икономически фактори. Стара Загора е един от градовете с водещи позиции по редица показатели. Тук е съсредоточена значителна част от енергодобивната, аграрната и хранително-вкусовата промишленоост на страната. През града преминават два трансевропейски транспортни коридора, автомагистрала „Тракия“ и важни пътни и железпътни връзки между Северна и Южна България. Подбрената транспортна достъпност на града, а също растящата вътрешна миграция в търсене на постоянна работа и стабилни доходи, както и наличието на университет с престижни специалности, сериозно повишават инвеститорския интерес към пазара на апартаменти в Стара Загора.

 

Продажба на апартаменти в Стара Загора в различни ценови сегменти

Жилищният пазар в големите български градове, в т.ч. и в Стара Загора, определено се развива с по-бързи темпове, за което свидетелстват няколко основни критерия – повишено търсене на имоти, ръст на сделките за покупко-продажба и намаляване на срока за тяхното реализиране, стабилизиране на цените. След края на икономическата криза, на пазара в Стара Загора непрекъснато се увеличават търсенето и продажбата на апартаменти в различни ценови сегменти, а не само в най-ниските. Расте броят на клиентите, които предпочитат да наемат или закупят луксозно жилище в централната градска част на Стара Загора и в прилежащите квартали – „Васил Левски“, „Гео Милев“, „Опълченски“, „Славейков“, „Възраждане“. Все повече купувачи избират  луксозен дом и в някой от елитните жилищни комплекси от затворен тип, които се изграждат в новите квартали на Стара Загора.

 

Покупка на апартаментв Стара Загора, ново строителство

Възходящите тенденции на пазара за имоти в Стара Загора и предлаганите от банките все по-изгодни условия за жилищно кредитиране, дават увереност на местните строителни компании да стартират нови проекти почти във всички части на града. Предвид активното търсене за покупка на нов апартамент, зачестяват продажбите и на обекти на „зелено“, които се предлагат на доста атрактивни цени. Покупката на апартамент, ново строителство, в Стара Загора има и други предимства -  възможност за разсрочено заплащане на отделните строителни етапи, отпускане на изгоден кредит от строителя, допустими промени във вътрешното разпределение на апартамента.

 

Перспективна инвестиция в апартамент в Стара Загора

Доминиращото значение на Стара Загора като административен транспортен, културно-образователен, а също туристически и балнеоложки център, осмисля покупката на апартамент като перспективна инвестиция. Още повече, че към настоящия момент се наблюдава стабилизиране, но не и покачване на имотните цени. Закупеното жилище в Стара Загора  може да бъде успешно отдавано под наем на студенти, трудови мигранти и почиващи в близките минерални бани, а при  продажба - да донесе на своя собственик  добра печалба.