Расте пазарът на промишлени помещения в Хасково

Промишлени помещения в ХасковоИма нужда от повече промишлени помещения в Хасково

Промишлеността и търговията, основно със стоки от Турция – това се сферите, които движат икономиката на Хасково. През града преминава най-прекият път, свързващ Европа с Азия и Близкия Изток, съвсем наблизо са границите с Турция и Гърция, което превръща района в център на международен търговски обмен. Развитието на икономиката и търговията води до недостиг от оферти за промишлени помещения в Хасково, като в случая говорим и за двата сегмента на пазара на имоти – за продажби и наеми.
 

Покупка на промишлени помещения в Хасково

Най-голям интерес представляват помещения, които са в добро състояние, тухлени, просторни. Промишлена зона Север, Промишлена Зона Изток и Промишлена Зона Юг – това са местата, където са съсредоточени вариантите за закупуване на подобна сграда. Сред тях най-голямо е предлагането в Източната зона, където могат да се намерят малки помещения от по 200 кв. м., до такива, чиято площ надвишава 8 000 кв.м. Общото между тях е, че в повечето случай се продава сграда с прилежаща площ – парцел с размери от няколко декара. Тук е мястото да се каже и, че мястото е предпочитаното при търсене на подобни площи, което е видно и от високата цена – средно 292 евро/кв.м.
 

Недостигът на промишлени помещения в Хасково

В Северната и Южната Промишлени Зони предлагането е крайно недостатъчно. Недостатъчно е, защото офертите са единични. Но пък очевидно и търсенето не е толкова активно, тези зони не са толкова предпочитани както Източната. Видно е от средната цена при продажба на подобни имоти, тя варира между средно 45 евро/кв.м. за северната зона до 79 евро/кв.м. за южната. Вариантите са за големи площи, от над 4 000 квадрата.
 

Наемане на промишлено помещение в Хасково

Наемният пазар е също много затруднен. Отново Промишлена Зона Изток е мястото, където изборът е по-добър. Вариантите не са много, в същото време месечният наем не е висок. Помещение от 400 квадрата може да се наеме на цена от 590 евро месечно. Рядкост е да има обяви за отдаване под наем на места в страни от промишлените зони, ако това се случи, обикновено говорим за локация в близост до голяма пътна артерия с национално значение, Димитровградско шосе, например.
 
 
Повече за пазарът на подходящите за промишлеността помещения в Хасково четете на: www.domaza.bg/промишлени_помещения_в_хасково/
 
 
Подобни статии от този сайт